Cliënten archiveren/verwijderen
Als er geen zorg meer geleverd wordt aan een cliënt, kan het wenselijk zijn deze cliënt te archiveren of zelfs te verwijderen. Op het moment dat een cliënt is gearchiveerd of verwijderd telt de cliënt niet meer mee in de cliëntenaantallen, waardoor er ruimte voor een nieuwe cliënt ontstaat in de Thuiszorgplanner. Een cliënt archiveren of verwijderen doe je via de volgende stappen.
- Stap 1: Klik op “Cliënten”.
- Stap 2: Klik op “Overzicht”.
- Stap 3: Klik op de desbetreffende cliënt.
Archiveren
Aan de rechterkant van het scherm staat een kolom “Acties”.
- Stap 4: Klik op “Cliënt archiveren”.
- Stap 5: Indien akkoord klik op “OK”.
Als de zorg nog niet beëindigd is en de indicatie is nog geldig, wordt er nu gevraagd om een einde zorg datum in te vullen.
- Stap 6: Klik op “Cliënt archiveren”.
De cliënt is nu gearchiveerd!
Voorbeeld

Verwijderen
Na het archiveren van de cliënt is het indien gewenst ook mogelijk de cliënt te verwijderen. LET OP: Als je ruimte wilt maken in de Thuiszorgplanner voor nieuwe cliënten, is het archiveren van oude cliënten voldoende. Als je de cliënt toch wilt verwijderen volg dan de volgende stappen.
Op de plek waar eerst “Cliënt archiveren” stond, is nu “Cliënt verwijderen” verschenen.
- Stap 7: Klik op “Cliënt verwijderen”.
- Stap 8: Indien akkoord selecteer “Ja”.
- Stap 9: Klik op “Verwijderen”
De cliënt is nu verwijderd.
Voorbeeld
